Een heerlijk licht gerecht voor de warme zomeravonden. Rijstvelden gevuld met groente, fruit en knoflookkip.
Summer Rolls met knoflook kip.
Ingrediënten
- 1 pak rijstvellen van (Koh Thai)
- 1 pakje dipsaus met limoen van (Koh Thai)
- 1/2 pak rijstvermicelli van (Koh Thai)
- 1/2 rood paprika
- 1 wortel
- 1/2 geel paprika
- 1/2 komkommer
- 1 mango
- 2 kipfilets
- 5 teentjes knoflook
- olijfolie
- eventueel sesamzaadjes
- eventueel koriander
Instructies
- Snijd alle groenten in lange, dunne reepjes.
- Pers de knoflook en marineer de kipfilet met de knoflook. Bak de kipfilet op laag vuur met wat olijfolie en laat dit op laag vuur zachtjes gaar worden. Als het gaar is in dunne reepjes snijden.
- Bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Week een rijstvel voor een aantal seconde in een kom met warm water en leg het op een snijplank. Verdeel wat rijstvermicelli met reepjes groente & fruit en kip in het midden op de rijstvel, vouw de zijkanten naar binnen, rol vervolgens het rijstvel op tot een mooi rolletje. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.Heerlijk met de dipsaus!
- Eetsmakelijk!
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Kohthai
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle