Summer Rolls met knoflook kip.

Een heerlijk licht gerecht voor de warme zomeravonden. Rijstvelden gevuld met groente, fruit en knoflookkip.

Summer Rolls met knoflook kip.

Een heerlijk licht gerecht voor de warme zomeravonden. Rijstvelden gevuld met groente, fruit en knoflookkip.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak rijstvellen van (Koh Thai)
  • 1 pakje dipsaus met limoen van (Koh Thai)
  • 1/2 pak rijstvermicelli van (Koh Thai)
  • 1/2 rood paprika
  • 1 wortel
  • 1/2 geel paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 mango
  • 2 kipfilets
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • eventueel sesamzaadjes
  • eventueel koriander

Instructies
 

  • Snijd alle groenten in lange, dunne reepjes.
  • Pers de knoflook en marineer de kipfilet met de knoflook. Bak de kipfilet op laag vuur met wat olijfolie en laat dit op laag vuur zachtjes gaar worden. Als het gaar is in dunne reepjes snijden.
  • Bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Week een rijstvel voor een aantal seconde in een kom met warm water en leg het op een snijplank. Verdeel wat rijstvermicelli met reepjes groente & fruit en kip in het midden op de rijstvel, vouw de zijkanten naar binnen, rol vervolgens het rijstvel op tot een mooi rolletje. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.
    Heerlijk met de dipsaus!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonderecepten, springrolls, summerrolls

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Kohthai

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk