Gek op knoflook? En weet je zeker dat je morgen niet naar de tandarts moet? Dan kan je dit recept zeker maken! Een echt recept voor de echte knoflook liefhebbers!
Knoflookpasta met knoflookkip.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 2 el olijfolie
- 1 groente bouillonblokje
- 8 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- 3 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- ½ el paprikapoeder
- 1 lente uitje
- parmezaanse kaas
- zout
Instructies
- Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer de kip met 2 geperste knoflookteentjes en 1 el ketjap manis.
- Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de kipfiletblokjes 5 minuten aan en voeg daarna de rest van de fijngesneden knoflook teentjes toe. Zorg dat het vuur nu op een lage stand staat zodat de knoflook niet verbrand! Laat dit 3 minuten zachtjes bakken. (wel blijven roeren )
- Schenk de ketjap manis en sojasaus bij. Roer alles samen en breng het op smaak met eventueel zout.
- Giet de pasta af maar bewaar 50 ml kookvocht en voeg dit toe aan de saus.
- Roer de spaghetti door de saus en meng alles goed samen tot een heerlijke pasta.
- Voeg de paprikapoeder en een handje Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en kijk of de smaken naar je zin zijn.
- Serveer de pasta met de lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle