Met de koude winterdagen is niets lekkerder dan een kom erwtensoep oftewel snert. Een lekker dikke soep gevuld met spekreepjes, rookworst en groente. Bekijk alle soep recepten hier!


Erwtensoep.
Ingrediënten
- 300 gram spekreepjes
- 1 groente bouillonblokje
- 500 gram spliterwten
- 1 prei
- 250 gram knolselderij
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 2 laurierblaadjes
- 25 gram bladselderij
- 2 liter water
- 1 rookworst
Instructies
- Doe het water in een soeppan, voeg de spliterwten, de spekreepjes en de laurierblaadjes toe en breng dit aan de kook.
- Schep het schuim van het water af en kook afgedekt in ongeveer 60 minuten zachtjes.
- Was de groente en snijd de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes, pel en snipper de ui en hak de bladpeterselie fijn.
- Haal de laurierblaadjes uit de soep.
- Voeg na ongeveer 60 minuten als de spliterwten uit elkaar zijn gevallen de groente, bladselderij toe aan de soep en laat de soep afgedekt nog 30 minuten zachtjes koken. Wel af en toe roeren!
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep. De soep is klaar als de groente zacht is.
- De erwtensoep is de volgende dag het lekkerst! Laat het goed afkoelen. Hierdoor zal de soep van opstijven.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Hoi J,
Een winterwortel is erg lekker hoor in een erwtensoep. net zoals spekreepjes.
Soms hoeft standaard niet standaard te zijn 😉
Dat maakt het koken juist leuk en lekker. Weleens erwtensoep met kip gegeten? Ook erg lekker!!!
Ten eerste hoort er geen winterwortel in en ten tweede hoort er wel vlees, b.v. krabbetjes en een aardappel in. Dit alles volgens Fries gebruik.