Erwtensoep.

Met de koude winterdagen is niets lekkerder dan een kom erwtensoep oftewel snert. Een lekker dikke soep gevuld met spekreepjes, rookworst en groente. Bekijk alle soep recepten hier!

Erwtensoep.

Met de koude winterdagen is niets lekkerder dan een kom erwtensoep oftewel snert. Een dikke soep gevuld met spekreepjes, rookworst en groente.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Soep
Porties 8 mokken

Ingrediënten
  

  • 300 gram spekreepjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • 500 gram spliterwten
  • 1 prei
  • 250 gram knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 25 gram bladselderij
  • 2 liter water
  • 1 rookworst

Instructies
 

  • Doe het water in een soeppan, voeg de spliterwten, de spekreepjes en de laurierblaadjes toe en breng dit aan de kook.
  • Schep het schuim van het water af en kook afgedekt in ongeveer 60 minuten zachtjes.
  • Was de groente en snijd de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes, pel en snipper de ui en hak de bladpeterselie fijn.
  • Haal de laurierblaadjes uit de soep. 
  • Voeg na ongeveer 60 minuten als de spliterwten uit elkaar zijn gevallen de groente, bladselderij toe aan de soep en laat de soep afgedekt nog 30 minuten zachtjes koken. Wel af en toe roeren!
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep. De soep is klaar als de groente zacht is.
  • De erwtensoep is de volgende dag het lekkerst! Laat het goed afkoelen. Hierdoor zal de soep van opstijven.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord erwtensoep, snert, winter recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Erwtensoep.

  1. Hoi J,

    Een winterwortel is erg lekker hoor in een erwtensoep. net zoals spekreepjes.
    Soms hoeft standaard niet standaard te zijn 😉
    Dat maakt het koken juist leuk en lekker. Weleens erwtensoep met kip gegeten? Ook erg lekker!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk