Stamppot is altijd goed. Wat dacht je van deze heerlijke stamppot die perfect is met de warme dagen? Sla hoeft je niet perse als een salade te eten. Sla kan je ook prima voor een stamppot gebruiken. Heerlijk met wat tuinerwten, spekjes, ei en parmezaanse kaas.



Stamppot met ijsbergsla en spekjes.
Ingrediënten
- 400 gram kruimige aardappelen
- ½ ijsbergsla
- 1 rood ui
- 2 teentjes knoflook
- volle hand diepvries tuinerwten
- 2 eieren
- 125 gram spekblokjes (ik gebruik vaak mager)
- olijfolie
- scheutje warme melk
- ½ el mosterd
- peper
- zout
Instructies
- Schil en was de aardappelen, snijd in stukjes en kook 20 minuten met snuf zout.
- Kook de eieren hard.
- Doe de tuinerwten in een bakje met gekookt water. Zet opzij en laat ze ontdooien.
- Pers de knoflook en snijd de ui in parten.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes krokant. Haal de spekjes uit de pan en bak de ui en knoflook op laag vuur glazig.
- Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn met een scheut warme melk, en mosterd.
- Snijd de sla in grove stukken en roer dit samen met de tuinerwten, de helft van de spekjes, knoflook en ui door de puree heen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra mosterd.
- Garneer de stamppot met de overige spekjes, stukjes ei en parmezaanse kaas.
- Serveer de stamppot wel gelijk.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle