Stamppot met ijsbergsla en spekjes.

Stamppot is altijd goed. Wat dacht je van deze heerlijke stamppot die perfect is met de warme dagen? Sla hoeft je niet perse als een salade te eten. Sla kan je ook prima voor een stamppot gebruiken. Heerlijk met wat tuinerwten, spekjes, ei en parmezaanse kaas.

Stamppot met ijsbergsla en spekjes.

Stamppot is altijd goed. Wat dacht je van deze heerlijke stamppot die perfect is voor de warme dagen? Sla hoeft je niet perse als een salade te eten. Sla kan je ook prima voor een stamppot gebruiken. Heerlijk met wat tuinerwten, spekjes, ei en parmezaanse kaas. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • ½ ijsbergsla
  • 1 rood ui
  • 2 teentjes knoflook
  • volle hand diepvries tuinerwten
  • 2 eieren
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 125 gram spekblokjes (ik gebruik vaak mager)
  • olijfolie
  • scheutje warme melk
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een ruime pan met water en wat zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze even droogstomen.
  • Terwijl de aardappelen koken, snipper je de rode ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe en bak ze kort mee tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Kook de eieren in een aparte pan tot ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd in stukken.
  • Snijd de ijsbergsla in repen.
  • Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze fijn met de stamper. Voeg een scheutje warme melk toe en blijf roeren tot de puree de gewenste consistentie heeft bereikt.
  • Meng de mosterd en geraspte parmezaanse kaas door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de doperwten in warm water en voeg aan de aardappelpuree toe samen met de ijsbergsla reepjes. (bewaar wat sla voor garnering)
  • Schep de aardappel-puree op de borden, strooi het spek-uienmengsel eroverheen en garneer met de reepjes ijsbergsla, stukjes hardgekookt ei en eventueel nog wat geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel recepten, stamppot met ijsbergsla, zomer

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39