Gek op stamppot? Maak dan eens deze witlofstamppot met ham, kaas en champignons. Een keer wat anders dan witlof met ham uit de oven! Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is makkelijk te maken.
Witlofstamppot met ham, kaas en champignons.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 6 stronken witlof
- 1 rode ui
- 1 groente bouillonblokje
- 150 gram hamreepjes
- 4 grote kastanje champignons
- 2 el ketjap manis
- 150 gram geraspte kaas
- scheutje melk
- 2 tl mosterd
- peper
- zout
- wat bieslook
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook de aardappelen in 15 á 20 minuten gaar in een ruime pan.
- Snijd de kontjes van de witlof en verwijder de harde kern, snijd de witlof in de lengte doormidden en nog eens dwars. Pel de ui en snijd fijn.
- Verwarm wat olijfolie in de wok en fruit hier de ui kort aan. Voeg de witlof toe en roerbak op hoog vuur een paar minuten tot de witlof een beetje is geslonken. Voeg 1 groente bouillonblokje toe aan de wok en roerbak dit goed mee.
- Voeg de hamreepjes toe en roer nog even door elkaar.
- Zet het vuur van de wok op laag en houd het witlofmengsel warm. Snijd intussen de champignons in plakjes en wok deze even aan met een scheutje Ketjap Manis.
- Giet de aardappelen af, laat even droog stomen van het vuur af en stamp tot een puree met wat melk en 2 tl mosterd.
- Roer met een lepel voorzichtig de witlofmengsel door de aardappelpuree.
- Voeg ook de geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar tot alles mooi gemengd is.
- Garneer met wat gebakken champignons en bieslook.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle