De lekkerste bananencake maak je zelf! De cake is lekker smeuig en gevuld met walnoten en kruidnoten.
Bananen – kruidnoten cake.
Ingrediënten
- 125 gram gesmolten boter
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 150 gram suiker
- 2 tl bakpoeder
- 2 el speculaaskruiden
- 60 ml melk
- 4 rijpe bananen
- snuf zout
- handvol walnoten
- handvol kruidnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng de suiker met de gesmolten boter (laten smelten in magnetron op laagste stand) en mix dit door elkaar. Voeg de bloem, eieren, melk, bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe en mix alles goed door elkaar heen.
- Pureer 3 bananen in een blender en schep dit door het beslag heen. Roer ook de walnoten en kruidnoten door het beslag.
- Giet het beslag in de bakblik en snijd 1 banaan in de lengte doormidden en druk met de bolle kant in het beslag.
- Bak de cake ongeveer 50-60 minuten.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle