Dit eenvoudige pastagerecht met courgette, gehakt en gerookte spekjes staat snel op tafel.



Snelle pasta met courgette, gehakt en spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram cherrytomaatjes
- 75 gram magere spekjes
- 250 gram rundergehakt
- 1 runder bouillonblokje
- 100 ml water
- 1 courgette
- 6 blaadjes basilicum
- snuf italiaanse kruiden
- geraspte parmezaanse kaas
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes.
- Snijd de courgette in hele kleine blokjes.
- Bak in een hapjespan de spekjes en het gehakt op hoog vuur.
- Als het gehakt gaar is voeg je de cherrytomaatjes, ui en knoflook toe. Bak dit voor 8 minuten al roerend mee.
- Verkruimel het bouillon blokje en voeg ongeveer 100 ml water toe.
- Snijd de basilicum fijn en voeg dit samen met de blokjes courgette toe aan de saus en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Blijf wel steeds goed roeren.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Als de pasta klaar is schep je dit bij de saus en roer alles goed door.
- Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
- Garneer met een blaadje basilicum en wat geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Zeker!
Kan je dit ook maken zonder olijfolie maar met zonnebloemolie