Wokgroente in kerrie-kokossaus.

Een heerlijk gerecht vol verse groente & kip kerrie. Makkelijk om te maken en snel op tafel!

Wokgroente in kerrie-kokossaus.

Een heerlijk gerecht vol verse groente & kip kerrie. Makkelijk om te maken en snel op tafel!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram cambadjaanse wokgroente
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilets
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • snuf peper
  • olijfolie
  • 150 gram volkorenrijst

Instructies
 

  • Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op verpakking.
  • Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg na 3 minuten de kipfiletblokjes toe en bak dit mee tot de kip gaar is.
  • Voeg de kerriepoeder en de paprikapoeder met een verkruimeld kippen bouillonblokje toe en roerbak dit even mee met de kip. (Laat het niet aanbranden.)
  • Voeg de kokosmelk toe en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Verhit een wokpan met olijfolie en wok de wokgroente beetgaar.
  • Voeg de wokgroente toe aan de pan met de kerrie. Roer alles goed door met een snufje peper.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kipkerrie, wokgroenten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk