Aardappelgratin.

Een heerlijke romige aardappelschotel die makkelijk om te maken is.

Aardappelgratin.

Een heerlijke romige aardappelschotel die makkelijk om te maken is. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml volle melk
  • 3 teentjes knoflook
  • 60 gram geraspte kaas
  • snuf nootmuskaat
  • snuf peterselie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • roomboter (ongezouten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de aardappelschijfjes met de melk, slagroom, 2 geperste knoflookteentjes en kruiden.
  • Wrijf de ovenschaal in met een knoflookteentje die je door de helft snijd.
  • Smeer de schaal in met een beetje boter. Giet de aardappelmengsel in de schaal.
  • Verdeel de geraspte kaas over de schotel.
  • Zet de schotel in de oven voor 35 á 40 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel recepten, aardappelen, ovenschotel

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle