Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BUDGET RECEPTEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Aardappelgratin.

Een heerlijke romige aardappelschotel die makkelijk om te maken is.

Aardappelgratin.

Een heerlijke romige aardappelschotel die makkelijk om te maken is. 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml volle melk
  • 3 teentjes knoflook
  • 60 gram geraspte kaas
  • snuf nootmuskaat
  • snuf peterselie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • roomboter (ongezouten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de aardappelschijfjes met de melk, slagroom, 2 geperste knoflookteentjes en kruiden.
  • Wrijf de ovenschaal in met een knoflookteentje die je door de helft snijd.
  • Smeer de schaal in met een beetje boter. Giet de aardappelmengsel in de schaal.
  • Verdeel de geraspte kaas over de schotel.
  • Zet de schotel in de oven voor 35 á 40 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel recepten, aardappelen, ovenschotel

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.