Venkel risotto met citroen.

Geef een heerlijke twist aan je risotto! Deze risotto met venkel en citroen is een prachtige manier om de smaken van de lente op je bord te brengen. Het biedt een perfecte balans tussen romigheid, frisheid en subtiele kruidigheid.

Venkel risotto met citroen.

Geef een heerlijke twist aan je risotto! Deze risotto met venkel en citroen is een prachtige manier om de smaken van de lente op je bord te brengen. Het biedt een perfecte balans tussen romigheid, frisheid en subtiele kruidigheid.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto
  • 1 kleine venkel
  • 1 citroen (schil geraspt en sap geperst)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 600 ml water
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg de plakjes venkel toe en bak ze tot ze zacht en licht goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en roer goed om ervoor te zorgen dat de rijst gelijkmatig bedekt is met de olie en de groenten. Bak de rijst 2-3 minuten tot deze glazig is.
  • Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
  • Voeg beetje bij beetje en al roerend de warme bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe. Herhaal dit proces tot de risotto gaar is, dit duurt meestal 18-20 minuten.
  • Voeg halverwege de kooktijd de geraspte citroenschil en het citroensap toe aan de risotto. Roer goed door.
  • Roer als laatste nog een handvol geraspte Parmezaanse kaas door de risotto totdat deze mooi is gesmolten en de risotto nog romiger wordt. Voeg naar smaak meer kaas toe als dat nodig is.
  • Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord risotto, venkel

 Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle