Ontdek het perfecte gezonde tussendoortje: kwarkbollen met blauwe bessen! Een ideale snack om mee te nemen naar werk of in de lunchbox van je kinderen.
Kwarkbollen met blauwe bessen.
Ingrediënten
- 150 gram blauwe bessen
- 250 gram vruchtenkwark
- 250 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- scheut olijfolie
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- In een kom meng je de vruchtenkwark, bloem, bakpoeder, vanillesuiker, eieren, olijfolie en een snufje zout. Roer goed totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag en vouw ze voorzichtig door het mengsel, zodat de bessen gelijkmatig verdeeld zijn.
- Met behulp van twee lepels of je handen, vorm je kleine bolletjes van het deeg en plaats je ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de bolletjes is omdat ze tijdens het bakken wat uitzetten.
- Bak de kwarkbollen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
- Haal de kwarkbollen uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle