Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.

Broodje met zelfgemaakte kipburgers met een honing mosterdsaus. Het is eigenlijk heel makkelijk om dit zelf te maken en ontzettend lekker!

Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.

Broodje met zelfgemaakte kipburgers met een honing mosterdsaus. Het is eigenlijk heel makkelijk om dit zelf te maken en ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Snack
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 á 3 kipfilets
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 1 tomaat
  • 200 gram rucola sla
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl grove mosterd
  • 4 tl dijon mosterd
  • 1 1/5 el honing
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl venkelzaad
  • stukjes komkommer
  • peper
  • zout
  • paneermeel
  • 1 ei
  • bloem
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.  En verwarm de hamburgerbroodjes zoals op verpakking staat vermeld.
  • Snijd de kipfilet in 4 mooie ronde stukken. Leg wat huishoudfolie over de kip en sla de kipfilet wat platter. Dit kan je met een deegroller of met de achterkant van een koekenpan doen.
  • Neem 3 bakjes. 1 bakje met bloem, 1 bakje met de geklopte ei met paprikapoeder, venkelzaad en peper en zout. En 1 bakje met de paneermeel.
  • Haal de kipfilet door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door de paneermeel. Zorg dat de kip goed bedekt is.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de kipburgers 10 minuten gaar. Draai afentoe om en leg de laatste minuut op alle burgers een plakje cheddar kaas.
  • Maak ondertussen de honing-mosterdsaus. Meng in een bakje de mayonaise, de grove mosterd, de Dijon mosterd en honing.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakje en beleg de broodjes met wat sla, kip met cheddar kaas, tomaat, komkommer met heerlijke honing-mosterdsaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipburger, kipburger

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk