Broodje met zelfgemaakte kipburgers met een honing mosterdsaus. Het is eigenlijk heel makkelijk om dit zelf te maken en ontzettend lekker!
Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 á 3 kipfilets
- 4 plakjes cheddar kaas
- 1 tomaat
- 200 gram rucola sla
- 3 el mayonaise
- 2 tl grove mosterd
- 4 tl dijon mosterd
- 1 1/5 el honing
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl venkelzaad
- stukjes komkommer
- peper
- zout
- paneermeel
- 1 ei
- bloem
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. En verwarm de hamburgerbroodjes zoals op verpakking staat vermeld.
- Snijd de kipfilet in 4 mooie ronde stukken. Leg wat huishoudfolie over de kip en sla de kipfilet wat platter. Dit kan je met een deegroller of met de achterkant van een koekenpan doen.
- Neem 3 bakjes. 1 bakje met bloem, 1 bakje met de geklopte ei met paprikapoeder, venkelzaad en peper en zout. En 1 bakje met de paneermeel.
- Haal de kipfilet door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door de paneermeel. Zorg dat de kip goed bedekt is.
- Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de kipburgers 10 minuten gaar. Draai afentoe om en leg de laatste minuut op alle burgers een plakje cheddar kaas.
- Maak ondertussen de honing-mosterdsaus. Meng in een bakje de mayonaise, de grove mosterd, de Dijon mosterd en honing.
- Snijd de tomaat en de komkommer in plakje en beleg de broodjes met wat sla, kip met cheddar kaas, tomaat, komkommer met heerlijke honing-mosterdsaus.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle