Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BUDGET RECEPTEN DEEGWAREN & SOEPEN RECEPTEN

Paprika tomatensoep.

Zet met een paar paprika’s en tomaten een heerlijke paprika tomatensoep op tafel. Lekker, gezond en snel klaar! Serveer een stokbroodje of kaasstengels.

Paprika tomatensoep.

Zet met een paar paprika’s en tomaten een heerlijke paprika tomatensoep op tafel. Lekker, gezond en snel klaar! Serveer met een stokbroodje of kaasstengels.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, Soup
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Romatomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 el basicilum
  • 1 groentebouillonblokje
  • 600 ml water
  • olijfolie
  • handje geraspte komijnkaas (ik gebruik de variant op kaas: Kees komijnkaas van Keesmakers).

Instructies
 

  • Was en snijd de paprika en de tomaten in blokjes. Pel en snipper de uien en pers de knoflook uit. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de paprika, ui en knoflook even aan tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak de tomaten ongeveer 1 minuut mee. Voeg daarna het water en groentebouillonblokje toe.
  • Laat dit 10 minuten koken tot de tomaten en de paprika zacht zijn, voeg ondertussen ook de basilicum toe. Pureer de soep tot een mooie gladde soep.
  • Serveer de soep met was geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprika tomatensoep, tomatensoep

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Keesmakers.nl

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.