Makkelijke gele curry met spinazie & kip.

Ook zo gek op curry? Wat dacht je van deze gele curry gevuld met spinazie, paprika & kip. Ik heb hem gemaakt met gele rijst. (kan je zelf maken met wat kurkuma) Dit gerecht staat binnen 25 minuten op tafel.

Makkelijke gele curry met spinazie & kip.

Ook zo gek op curry? Wat dacht je van deze gele curry gevuld met spinazie, paprika & kip. Ik heb hem gemaakt met gele rijst. (kan je zelf maken met wat kurkuma) Dit gerecht staat binnen 25 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 200 gram spinazie
  • 1 rood paprika
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pakje gele curry (Conimex)
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el rijstwater
  • 1 tl kurkuma
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de rijst met 1 tl kurkuma volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de paprika, ui, knoflook en kipfilet gaar. Roer de currypasta, kokosmelk en 3 el rijstwater erdoor en laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Voeg de spinazie toe aan de curry en laat dit al roerend slinken.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord currygerecht, gezonde recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk