Chinese tomatensoep met omelet.

De soep van de Chinees is altijd zo lekker! Die heerlijke zoete pittige smaak met stukjes omelet. Ik besloot om hem vandaag zelf te maken en eigenlijk is het heel simpel. Bekijk alle soep recepten hier!

Chinese tomatensoep met omelet.

De soep van de Chinees is altijd zo lekker! Die heerlijke zoete pittige smaak met stukjes omelet. Ik besloot om hem vandaag zelf te maken en eigenlijk is het heel simpel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kipfilet
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gram roma tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 el gembersap
  • 650 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 el bloem
  • 3 el appelmoes
  • 1 el suiker
  • scheutje ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 handje vermicelli
  • 2 handen taugé
  • 1 ei
  • 1 bosui
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur met een kippen bouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
  • Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten goed mee.
  • Voeg het water en groentebouillonblokje, 1 el bloem, appelmoes, suiker, ketjap manis en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine blokjes en zet opzij.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep.(Is de soep nog te dik? Dan kan je nog eventueel wat gekookt water toevoegen).
  • Voeg de kipfilet blokjes, klein handje vermicceli en 2 handen taugé toe en roer dit met een lepel goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen en laat daarna even rusten zodat de vermicceli zacht kan worden.
  • Nog niet zoet genoeg? Dan kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen.
  • Roer de ei los met een vork en bak een omelet in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de omelet in kleine reepjes.
  • Garneer de soep met wat reepjes bosui, stukjes omelet en taugé.
  • Heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood met smeersels.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chinese tomatensoep, tomatensoep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39