Ook zo zin in een stamppot? Ik ben gek op zuurkool maar de kerrie zuurkool vind ik toch wel het lekkerst. Heerlijk met spekjes en rookworst.



Stamppot Kerrie zuurkool.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram kerrie zuurkool (jumbo)
- 1 groente bouillonblokje
- 250 gram magere spekjes
- scheut ketjap manis
- 100 ml melk
- 2 rookworsten
- peper
- zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een groente bouillonblokje.
- Kook de zuurkool met een scheut water 20 minuten met deksel.
- Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
- Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp tot een mooie gladde puree.
- Giet de zuurkool af. Schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
- Voeg een flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
- Heerlijk met rookworst.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle