Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BUDGET RECEPTEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Stamppot Kerrie zuurkool.

Ik ben helemaal weg van kerrie zuurkool. Het is net even iets anders dan de gewone zuurkool. Je kan de kerrie zuurkool heel goed zelf maken maar de zuurkool is ook kant en klaar te verkrijgen bij de Jumbo.

Stamppot Kerrie zuurkool.

Ik ben helemaal weg van kerrie zuurkool. Het is net even iets anders dan de gewone zuurkool. Je kan de kerrie zuurkool heel goed zelf maken maar de zuurkool is ook kant en klaar te verkrijgen bij de Jumbo.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram kerriezuurkool (jumbo)
  • 250 gram magere spekjes
  • scheut ketjap manis
  • 25 gram boter
  • 100 ml melk
  • 2 rookworsten
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • Kook de zuurkool met een scheut water 20 minuten met deksel.
  • Smelt wat boter in een koekenpan en bak de spekjes lekker krokant.
  • Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een mooie gladde puree.
  • Giet de zuurkool af, schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
  • Flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Heerlijk met rookworst die je tegenwoordig zo in de magnetron kan opwarmen!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kerrie, kerriezuurkool, stamppot recepten, winter recepten, zuurkool

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.