Stamppot Kerrie zuurkool.

Ook zo zin in een stamppot? Ik ben gek op zuurkool maar de kerrie zuurkool vind ik toch wel het lekkerst. Heerlijk met spekjes en rookworst.

Stamppot Kerrie zuurkool.

Ook zo zin in een stamppot? Ik ben gek op zuurkool maar de kerrie zuurkool vind ik toch wel het lekkerst. Heerlijk met spekjes en rookworst.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram kerrie zuurkool (jumbo)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 250 gram magere spekjes
  • scheut ketjap manis
  • 100 ml melk
  • 2 rookworsten
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een groente bouillonblokje.
  • Kook de zuurkool met een scheut water 20 minuten met deksel.
  • Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
  • Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp tot een mooie gladde puree.
  • Giet de zuurkool af. Schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
  • Voeg een flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Heerlijk met rookworst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot recepten, winter recepten, zuurkool

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk