Nasi goreng.

Nasi goreng is een geweldig gerecht die je binnen 20 minuten op tafel hebt staan. Heerlijk met een gebakken ei, kroepoek en eventueel pindasaus.

Nasi goreng.

Nasi goreng is een geweldig gerecht die je binnen 20 minuten op tafel hebt staan. Heerlijk met een gebakken ei, kroepoek en eventueel pindasaus.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren rijst
  • 2 kipfilets
  • 400 gram nasi groente
  • 1/2 zakje nasi kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sriracha sauce of sambal oelek
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met de ketjap manis, 2 geperste knoflookteentjes en de srirache sauce of sambal.
  • Verhit wat olijfolie in een wok.
  • Bak de kipfiletblokjes gaar en voeg daarna de nasi groente toe. Wok dit tot de groente gaar is.
  • Voeg wat nasi kruiden toe aan de groente. Voeg de rijst erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat ketjap manis toe voor de smaak.
  • Bak 2 eitjes met wat peper en zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord fitengezond, gezonde recepten, nasi, rijst recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk