Nasi goreng is een geweldig gerecht die je binnen 20 minuten op tafel hebt staan. Heerlijk met een gebakken ei, kroepoek en eventueel pindasaus.
Nasi goreng.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren rijst
- 2 kipfilets
- 400 gram nasi groente
- 1/2 zakje nasi kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 3 el ketjap manis
- 1 tl sriracha sauce of sambal oelek
- 2 eieren
- olijfolie
- snuf peper
- snuf zout
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met de ketjap manis, 2 geperste knoflookteentjes en de srirache sauce of sambal.
- Verhit wat olijfolie in een wok.
- Bak de kipfiletblokjes gaar en voeg daarna de nasi groente toe. Wok dit tot de groente gaar is.
- Voeg wat nasi kruiden toe aan de groente. Voeg de rijst erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat ketjap manis toe voor de smaak.
- Bak 2 eitjes met wat peper en zout.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle