Hartige muffins met courgette.

Ik ben gek op courgette en bedacht mij opeens dat je hier heerlijke muffins mee kan maken. Deze muffins met parmezaanse kaas zijn ontzettend lekker en ook nog eens super simpel om te maken.

Hartige muffins met courgette.

Ik ben gek op courgette en bedacht mij opeens dat je hier heerlijke muffins mee kan maken. Deze muffins met parmezaanse kaas zijn ontzettend lekker en ook nog eens super simpel om te maken. 
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • ½ courgette
  • 100 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kleine rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • snuf zout
  • 6 snoeptomaatjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 8 papieren muffinvormpjes + bakblik

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine.
  • Smelt de boter zacht in de magnetron en laat goed afkoelen.
  • Rasp de courgette grof en knijp zoveel mogelijk het vocht eruit. Rasp de kaas en snijd de tomaten in stukjes.
  • Meng de bloem, boter, bakpoeder, ei, zout, Italiaanse kruiden, ui, knoflook, courgette, pijnboompitten, tomaten en de kaas goed door elkaar.
  • Vul de muffinvormpjes in de bakblik met het mengsel en zet in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette muffins, hartige hapjes, mufins, vegetarische recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Hartige muffins met courgette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk