Ik ben gek op courgette en bedacht mij opeens dat je hier heerlijke muffins mee kan maken. Deze muffins met parmezaanse kaas zijn ontzettend lekker en ook nog eens super simpel om te maken.



Hartige muffins met courgette.
Ingrediënten
- ½ courgette
- 100 gram bloem
- 40 gram boter
- 1 tl bakpoeder
- 1 kleine rode ui
- 1 knoflookteentje
- 2 eieren
- 1 el Italiaanse kruiden
- snuf zout
- 6 snoeptomaatjes
- 2 el pijnboompitten
- 50 gram parmezaanse kaas
- 8 papieren muffinvormpjes + bakblik
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine.
- Smelt de boter zacht in de magnetron en laat goed afkoelen.
- Rasp de courgette grof en knijp zoveel mogelijk het vocht eruit. Rasp de kaas en snijd de tomaten in stukjes.
- Meng de bloem, boter, bakpoeder, ei, zout, Italiaanse kruiden, ui, knoflook, courgette, pijnboompitten, tomaten en de kaas goed door elkaar.
- Vul de muffinvormpjes in de bakblik met het mengsel en zet in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Gemaakt en meegenomen naar mijn werk als lunch!
Bedankt, dit was zeker lekker.
Wat origineel!
Ik heb altijd nog een halve courgette over dus dit ga ik zeker eens maken.