Pasta met broccoli en spekjes.

Een heerlijke pasta met broccoli en spekjes. Binnen 20 minuten staat deze pasta op tafel. Lekker en snel, wat wil je nog meer?

Pasta met broccoli en spekjes.

Een heerlijke pasta met broccoli en spekjes. Binnen 20 minuten staat deze pasta op tafel. Lekker en snel, wat wil je nog meer?
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram spekjes
  • 1 stronk broccoli
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 ml slagroom of (light kookroom voor gezondere versie)
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el paprikapoeder

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de broccoli in hele kleine roosjes. Schil de stronk en snijd de stronk ook in stukjes.
  • Kook de broccoliroosjes voor 5 minuten en giet af.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de spekjes voor 5 minuten. Voeg daarna de ui en knoflook toe.
  • Als de ui glazig is voeg je de paprikapoeder, slagroom, Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas toe en laat dit zachtjes pruttelen tot een heerlijke romige saus.
  • Doe de broccoli en pasta erbij. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, pasta, pasta gerechten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk