Een heerlijke pasta met broccoli en spekjes. Binnen 20 minuten staat deze pasta op tafel. Lekker en snel, wat wil je nog meer?



Pasta met broccoli en spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 125 gram spekjes
- 1 stronk broccoli
- 1 groente bouillonblokje
- 150 ml kookroom
- 80 gram parmezaanse kaas
- olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el paprikapoeder
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes. Schil de stronk en snijd de stronk ook in stukjes.
- Kook de broccoliroosjes voor 5 minuten en giet af.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de spekjes voor 5 minuten. Voeg daarna de ui en knoflook toe.
- Als de ui glazig is voeg je de paprikapoeder, slagroom, Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas toe en laat dit zachtjes pruttelen tot een heerlijke romige saus.
- Doe de broccoli en pasta erbij. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
lekker he!graag gedaan
Hoi Danielle,
Ik heb het zo juist gemaakt en echt heerlijk! Ook lekker makkelijk 🙂
Dank je wel voor het delen van je lekker recept!
Gr. Nathalie