Pasta met aubergine.

Een heerlijk en eenvoudig recept voor pasta met aubergine. Binnen 25 minuten op tafel! Een lekker gerecht voor groot en klein.

Pasta met aubergine.

Een heerlijk en eenvoudig recept voor pasta met aubergineBinnen 25 minuten op tafel! Een lekker gerecht voor groot en klein.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 5-6 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 1 groente bouillonblokje
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met een bouillonblokje. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort tot het aroma vrijkomt.
  • Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe, roer goed door.
  • Voeg de kookroom toe. Roer goed door en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt. Rasp wat parmezaanse kaas door de saus heen.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en verse basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  • Serveer de pasta direct, lekker met extra geraspte Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, vegetarische recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle