Een heerlijk en eenvoudig recept voor pasta met aubergine. Binnen 25 minuten op tafel! Een lekker gerecht voor groot en klein.


Pasta met aubergine.
Ingrediënten
- 150 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl italiaanse kruiden
- 5-6 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
- 2 takjes basilicum, fijngehakt
- 1 groente bouillonblokje
- Parmezaanse kaas, geraspt
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met een bouillonblokje. Giet af en zet opzij.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak kort tot het aroma vrijkomt.
- Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe, roer goed door.
- Voeg de kookroom toe. Roer goed door en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt. Rasp wat parmezaanse kaas door de saus heen.
- Voeg de zongedroogde tomaten en verse basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
- Serveer de pasta direct, lekker met extra geraspte Parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle