Geniet van deze smaakvolle en gemakkelijk te bereiden Griekse Aardappelschotel met gebakken krieltjes! Erg lekker met de zelfgemaakte Tzatziki.



Griekse Aardappelschotel met Gyros Kip.
Ingrediënten
- 400 gram mini krieltjes
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 courgette, in halve plakjes
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 1 rode puntpaprika, in reepjes
- 1 rode ui, dun gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram feta, verkruimeld
- 2 el gyroskruiden
- snuf tijm
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de mini krieltjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Haal de krieltjes uit de pan en zet opzij.
- In dezelfde koekenpan, voeg je nog wat olijfolie toe. Bak de kipblokjes met de gyros kruiden tot ze gaar en goudbruin zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe aan de koekenpan en bak de courgette, wortel, rode puntpaprika, rode ui en knoflook tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de gebakken krieltjes en kip weer toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar en laat het nog even samen bakken zodat de smaken goed kunnen vermengen.
- Verkruimel de feta over het geheel.
- Garneer met tijm.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle