Deze romige wortel pompoensoep zit vol met smaak! Simpel om te maken met weinig ingrediënten en de soep staat snel op tafel! Bekijk alle soep recepten hier!
Wortel pompoen soep.
Ingrediënten
- 1 fles pompoen
- 2 uien
- 800 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 2 groente bouillonblokjes
- 1 wortel
- 4 cm gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 vleestomaat
- peterselie
- olijfolie
Instructies
- Schil de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd in blokjes. Was en snijd de wortel en tomaat in blokjes en de ui en knoflook fijn. De gember schillen en fijn snijden.
- Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de pompoenblokjes toe en bak dit. Na 2 minuten voeg je de wortel, ui, knoflook, gember en de tomatenblokjes toe.
- Bak dit al roerend 8 minuten en giet het water bij.
- Verkruimeld de bouillonblokjes boven de pan en kook het 20 minuten op laag vuur.
- Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
- Verwarm de soep nog even een paar minuten en serveer met wat peterselie en eventueel wat extra room.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle