Ik ben gek op brownies. Wat dacht je van brownies met speculaas? Ken je die nog niet? Snel proberen dan!
Speculaas brownies.
Ingrediënten
- 225 gram ongezouten boter
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram melk chocolade
- 5 eieren
- 225 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 á 6 speculaasjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownie bakblik met bakpapier. Smelt de boter met beide soorten chocolade in een pannetje. Dit kan in een kom op een pannetje met kokend water.
- Klop de eieren samen met de suiker in 3 minuten luchtig met de mixer. Doe het chocolademengsel bij de opgeklopte eieren en klop dit met een garde door. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer dit er luchtig doorheen.
- Giet een bodempje beslag in de bakvorm en leg hier een laagje speculaasjes op. Stapel hier 2 laagjes speculaasjes op en giet het overige beslag overheen. Druk de speculaasjes nog even onder voordat je het de oven in zet, want ze willen omhoog.
- Bak de brownie in ongeveer 35 minuten gaar. Hij mag nog nat en smeuïg zijn van binnen! Dit is het lekkerst. Laat de brownie afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle