Het recept voor de lekkerste boerenkool stamppot vind je hier! Deze Hollandse stamppot is simpel om te maken en ontzettend lekker.
Stamppot boerenkool met piccalilly.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 300 gram gesneden boerenkool
- 1 groente bouillonblokjes
- 2 rookworsten
- 150 gram spekreepjes
- 1 ui
- 1 scheut ketjap manis
- 50 ml melk
- 50 gram piccalilly
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook.
- Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook dit samen met de boerenkool en bouillonblokje in de pan.
- Pel en snipper de ui. Bak de spekjes krokant en de ui glazig met wat olijfolie.
- Giet de aardappels en boerenkool na 25 minuten af, pureer met een stamper en voeg de melk en een scheut ketjap manis toe.
- Roer de spekjes en de ui door de stamppot.
- Verwarm de rookworst en garneer de stamppot met piccalilly.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle