Stamppot boerenkool met piccalilly.

Het recept voor de lekkerste boerenkool stamppot vind je hier! Deze Hollandse stamppot is simpel om te maken en ontzettend lekker.

Stamppot boerenkool met piccalilly.

Het recept voor de lekkerste boerenkool stamppot vind je hier! Deze Hollandse stamppot is simpel om te maken en ontzettend lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 1 groente bouillonblokjes
  • 2 rookworsten
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 scheut ketjap manis
  • 50 ml melk
  • 50 gram piccalilly
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook dit samen met de boerenkool en bouillonblokje in de pan.
  • Pel en snipper de ui. Bak de spekjes krokant en de ui glazig met wat olijfolie.
  • Giet de aardappels en boerenkool na 25 minuten af, pureer met een stamper en voeg de melk en een scheut ketjap manis toe. 
  • Roer de spekjes en de ui door de stamppot.
  • Verwarm de rookworst en garneer de stamppot met piccalilly.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord boerenkool, stampot recepten, stamppot boerenkool met piccalilly

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk