Het asperge seizoen is weer geopend! Met asperges kan je veel kanten op maar ik heb voor jullie een heerlijke pasta met witte asperges, veel knoflook en zalm. Uiteraard makkelijk om te maken en zeker smaakvol!



Witte asperges met gerookte zalm & spaghetti.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 6 witte asperges
- 150 gram gerookte zalmflakes
- 1 ui
- 6 teentjes knoflook
- ongezouten roomboter
- flinke scheut kookroom
- 1 groente bouillonblokje
- snuf bieslook
- scheutje extra vergine olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje beetgaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook in een keukenmachine.
- Was en schil de asperges en snijd in 3 stukken. Kook de asperges met een klontje roomboter tot ze beetgaar zijn en haal uit de pan.
- Verhit ondertussen een klontje roomboter in een pan en bak de ui met knoflook zachtjes glazig. Schep de spaghetti met een scheut kookroom en snuf bieslook erdoor en meng alles goed samen.
- Schep de helft van de zalm erbij.
- Schep de pasta op de borden met de stukjes asperges. Garneer nog met wat zalm, bieslook en een scheutje olijfolie en eventueel nog wat zout en peper naar smaak.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Wat is dit lekker!