Boterkoek met speculaaskruiden & kokos.

Een heerlijke boterkoek met speculaaskruiden en kokos. Lekker smeuïg van binnen en van buiten lichtelijk knapperig.

Boterkoek met speculaaskruiden & kokos.

Een heerlijke boterkoek met speculaaskruiden en kokos. Lekker smeuïg van binnen en van buiten lichtelijk knapperig
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 12 stukjes

Ingrediënten
  

  • 370 gram bloem
  • 250 gram roomboter
  • 270 gram basterdsuiker
  • 3 el speculaaskruiden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 3 el kokosrasp
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en doe deze in een beslagkom. Voeg de suiker, de vanillesuiker en zout toe en mix tot een luchtig beslag. Klop 1 ei los in een bakje en voeg 2/3 van het ei aan het beslag.
  • Voeg de bloem en de speculaaskruiden toe en roer alles nog even goed door.
  • Vet de bakblik in met boter en druk het deeg goed plat met de achterkant van een lepel.
  • Smeer de bovenkant in met het overgebleven eiermengsel. (Eventueel kan je nu met een vork een leuk patroon tekenen)
  • Bak de boterkoek ongeveer 20 á 25 minuten in de oven.
  • Als de boterkoek klaar is haal je hem uit de oven en bestrooi je de koek met kokosrasp. Laat hem nu goed verder afkoelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bakken, boterkoek, koek

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Boterkoek met speculaaskruiden & kokos.

  1. Hai, je bent misschien vergeten te vermelden wanneer de speculaaskruiden toegevoegd moeten worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk