Dit recept is 1 van mijn favorieten geworden. Je kan veel variëren met boterkoek maar met speculaaskruiden & kokos is toch wel de BOM! Lekker smeuïg van binnen en van buiten lichtelijk knapperig.
Boterkoek met speculaaskruiden & kokos.
Dit recept is 1 van mijn favorieten geworden. Je kan veel variëren met boterkoek maar met speculaaskruiden & kokos is toch wel de BOM! Lekker smeuïg van binnen en van buiten lichtelijk knapperig.
Ingrediënten
- 370 gram bloem
- 250 gram roomboter
- 270 gram basterdsuiker
- 3 el speculaaskruiden
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- snuf zout
- 3 el kokosrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de roomboter in kleine blokjes en doe deze in een beslagkom. Voeg de suiker, de vanillesuiker en zout toe en mix tot een luchtig beslag. Klop 1 ei los in een bakje en voeg 2/3 van het ei aan het beslag.
- Voeg de bloem en de speculaaskruiden toe en roer alles nog even goed door.
- Vet de bakblik in met boter en druk het deeg goed plat met de achterkant van een lepel.
- Smeer de bovenkant in met het overgebleven eiermengsel. (Eventueel kan je nu met een vork een leuk patroon tekenen)
- Bak de boterkoek ongeveer 20 á 25 minuten in de oven.
- Als de boterkoek klaar is haal je hem uit de oven en bestrooi je de koek met kokosrasp. Laat hem nu goed verder afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
3 Comments
Hai, je bent misschien vergeten te vermelden wanneer de speculaaskruiden toegevoegd moeten worden?
april 5, 2021 at 2:55 PMWat goed van je! Aangepast 😉 Bedankt
april 5, 2021 at 3:24 PM