Gebakken aardappelen is hier al jaren favoriet. Maar hoe maak je ze nou het allerlekkerst?! Knapperig van buiten en zacht van binnen. Eigenlijk is het gewoon heel simpel en makkelijk.
Krokante aardappeltjes uit de pan.
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 1 el paprikapoeder
- snuf zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd de aardappels doormidden.
- pers de knoflook en zet opzij.
- Spoel de aardappels goed af, doe ze in een pan en voeg water toe tot ze onder staan.
- Zet de pan op het vuur en breng aan de kook.
- Laat wanneer het water kookt de aardappels nog zo’n 6-8 minuten koken tot ze net gaar zijn. Door erin te prikken kan je voelen hoe gaar de aardappels zijn.
- Giet de aardappels af en laat het uitstomen. Als de aardappels afgekoeld zijn kan je ze in stukjes snijden.
- Verhit voor het bakken wat roomboter in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes. Voeg de aardappelen na 2 minuten toe. Bak dit even goed op en voeg de zout en paprikapoeder toe en bak de aardappelen rondom bruin en krokant. Schep afentoe even om, zodat de aardappeltjes niet aanbranden.
- Heerlijk met sperzieboontjes en een stukje vlees.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle