Risotto met champignons & spinazie.

Geniet van een snelle en verrukkelijke maaltijd met deze romige risotto met champignons! Combineer champignons met verse spinazie, rijst en Parmezaanse kaas voor een geweldige romige, hartige smaaksensatie.

Risotto met champignons & spinazie.

Geniet van een snelle en verrukkelijke maaltijd met deze romige risotto met champignons! Combineer champignons met verse spinazie, rijst en Parmezaanse kaas voor een geweldige romige, hartige smaaksensatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto
  • 150 gram verse spinazie
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 600 ml water
  • 1 kippen of paddenstoelen bouillonblokje
  • 80 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Los het bouillonblokje op in 600 ml warm water. Houd de bouillon warm op een laag vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons tot ze goudbruin zijn. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie toe. Zodra de spinazie is geslonken haal je de champignons met spinazie uit de pan en zet opzij.
  • Voeg nog een scheutje olijfolie toe aan dezelfde pan. Fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee tot de rijstkorrels glanzen en licht geroosterd zijn.
  • Voeg nu een scheut warme bouillon toe aan de risotto en roer regelmatig. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige bijna is opgenomen. Ga door met dit proces totdat de risotto gaar is en een romige textuur heeft. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
  • Halverwege het kookproces van de risotto, voeg de gebakken champignons en spinazie toe en roer goed door.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door tot de kaas gesmolten en opgenomen is in de risotto.
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Serveer de risotto direct, garneer met extra Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord risotto, spinazie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39