Dol op plaattaarten en dit keer heb ik een plaattaart met asperges en gerookte zalm gemaakt. Super makkelijk en ontzettend lekker!



Plaattaart met asperges.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 8 asperges
- 3 eieren
- 200 gram warm gerookte zalm
- ½ pakje zuivelspread bieslook
- snuf italiaanse kruiden
- snuf knoflookzout
- handje geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de asperges en snijd het kontje eraf. Kook ze 7 minuten en laat goed uitlekken en droog deppen.
- Kook de eieren hard en zet opzij.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een randje. Prik wat gaatjes in het deeg en smeer het bladerdeeg in met zuivelspread.
- Leg de aspergers hierop en omheen bedek je de plaattaart met stukjes zalm.
- Garneer met wat knoflookzout, Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas en zet in de oven voor 20 á 25 minuten.
- Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met stukjes ei.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Staat vanavond op het menu!
Dit is echt zo lekker hé!