De lekkerste bloemkoolpuree. Bloemkoolpuree kan je vervangen voor aardappelpuree. Heerlijk met wat kerrie.
Bloemkoolpuree met kerrie.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 kippen bouillonblokje
- 2 teentjes knoflook
- 2 el crème fraiche
- 60 gram parmezaanse kaas
- 1 el peterselie
- 1 el kerriepoeder
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes en zet met wat water en 1 bouillonblokje in een ruime pan op het vuur en breng dit aan de kook.
- Kook de bloemkool 12 minuten. Als de bloemkool gaar is laat je dit goed uitlekken zodat alle vocht eruit is.
- Pers de knoflook fijn en voeg de dit samen met de crème fraiche, kerriepoeder en de parmezaanse kaas aan de bloemkool toe en stamp dit in een mooie gladde puree.
- Roer wat peterselie door de puree en voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle