Een smaakvolle Chili Con Carne zonder kant en klare pakjes en zakjes! Heerlijk met bonen, gehakt en rijst. Ik maak altijd extra veel, want de volgende dag is het nog lekkerder!
Chili con carne.
Ingrediënten
- 350 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 rood paprika
- 1 pot bruine bonen
- 1 blikje mais
- 1 blikje kidneybonen
- 2 el kruidenmix chili con carne
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 2 el paprikapoeder
- 1 el komijn
- ½ tl chilivlokken
- ½ el sambal
- zout
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en bak deze glazig in een grote wokpan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de paprika in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Laat dit een aantal minuten meebakken tot het gehakt gaar is.
- Voeg de kruidenmix, 2 el paprikapoeder, 1 el komijn, 1 tl chilivlokken, tomatenpuree en de sambal toe en roer alles goed door elkaar.
- Laat de bonen en mais in een vergiet goed uitlekken.
- Voeg de tomatenblokjes, de bonen en mais toe aan de pan.
- Laat het geheel zachtjes 15 minuten stoven.
- Breng de chili con carne op smaak met wat zout.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle