Chili Con Carne.

Een smaakvolle Chili Con Carne zonder kant en klare pakjes en zakjes! Heerlijk met bonen, gehakt en rijst. Ik maak altijd extra veel, want de volgende dag is het nog lekkerder!

Chili con carne.

Een smaakvolle Chili Con Carne zonder kant en klare pakjes en zakjes! Heerlijk met bonen, gehakt en rijst. Ik maak altijd extra veel, want de volgende dag is het nog lekkerder!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 rood paprika
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje kidneybonen
  • 2 el kruidenmix chili con carne
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ el sambal
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en bak deze glazig in een grote wokpan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de paprika in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Laat dit een aantal minuten meebakken tot het gehakt gaar is.
  • Voeg de kruidenmix, 2 el paprikapoeder, 1 el komijn, 1 tl chilivlokken, tomatenpuree en de sambal toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat de bonen en mais in een vergiet goed uitlekken.
  • Voeg de tomatenblokjes, de bonen en mais toe aan de pan.
  • Laat het geheel zachtjes 15 minuten stoven.
  • Breng de chili con carne op smaak met wat zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bonen, chili con carne, chili sin carne

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk