Pulled chicken met gegrilde paprika.

Een waanzinnig lekker broodje met sticky pulled chicken met gegrilde paprika.

Pulled chicken met gegrilde paprika.

Een waanzinnig lekker broodje met sticky pulled chicken met gegrilde paprika.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte, lunchgerecht
Porties 4 pistolets

Ingrediënten
  

  • 350 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 4  teentjes knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 1/2 el paprikapoeder
  • 1 1/2 el uienpoeder
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el suiker
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 gegrilde paprika
  • scheut bouillon
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Zet een pan met water en kippenbouillonblokje op het vuur. Snijd de kipfilet in de lengte door de helft en kook dit in 10 minuten gaar.
  • Pel en snijd de ui fijn, pers de knoflook en bak dit glazig in een koekenpan met wat olijfolie.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikakruiden, uienpoeder, suiker, ketjap manis toe en roer alles door elkaar en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Snijd de gegrilde paprika in stukjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Giet de kipfilet af maar bewaar nog wat bouillon. Laat de kip afkoelen en pluk de kip met 2 vorken uit elkaar, of mix de kip in de mixer in kleine stukjes. Voeg de kip toe aan de pan met wat sambal, peper en zout naar smaak en een scheut bouillon. Roer alles goed door en laat dit prutje afgedekt nog 10 minuten zachtjes stoven. De kip zal wat zachter worden. (hoe langer je het laat stoven hoe zachter de kip)
  • Serveer de broodjes met krulsla en pulled chicken.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprika, pulled chicken

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk