Deze havermout koekjes met een vleugje amaretto zijn waanzinnig! Kinderen in huis? Hou er rekening mee dat er alchohol in zit.



Havermout koekjes met Amaretto & chocolade.
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram havermout
- 60 gram kristalsuiker
- ½ zakje vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- ½ ei
- 5 el amaretto (villa massa)
- klein handje smelt chocolade wit
- klein handje stukjes pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de boter, bloem, kristalsuiker, havermout, vanillesuiker, bakpoeder en ei goed door elkaar.
- Kneed met de handen tot een mooi koekjesdeeg.
- Meng de amaretto en de chocolade toe aan het deeg en kneed dit rustig door.
- Maak met een ijslepel balletjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
- Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 13 á 15 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
- Eetsmakelijk
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle