Havermout koekjes met Amaretto & chocolade.

Deze havermout koekjes met een vleugje amaretto zijn waanzinnig! Kinderen in huis? Hou er rekening mee dat er alchohol in zit.

Havermout koekjes met Amaretto & chocolade.

Deze havermout koekjes met een vleugje amaretto zijn waanzinnig! Kinderen in huis? Hou er rekening mee dat er alchohol in zit.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 8 koeken

Ingrediënten
  

  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram havermout
  • 60 gram kristalsuiker
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ ei
  • 5 el amaretto (villa massa)
  • klein handje smelt chocolade wit
  • klein handje stukjes pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de boter, bloem, kristalsuiker, havermout, vanillesuiker, bakpoeder en ei goed door elkaar.
  • Kneed met de handen tot een mooi koekjesdeeg.
  • Meng de amaretto en de chocolade toe aan het deeg en kneed dit rustig door.
  • Maak met een ijslepel balletjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
  • Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 13 á 15 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
  • Eetsmakelijk
Trefwoord amaretto, havermoutkoekjes, koekjes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk