Sinaasappelcake.

Een heerlijke frisse fruitige cake gevuld met sinaasappeltjes.

Sinaasappelcake.

Een heerlijke frisse en fruitige cake gevuld met sinaasappeltjes.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 150 ml volle yoghurt
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • rasp van 3 sinaasappelen
  • sap van halve sinaasappel
  • olijfolie of bakspray

voor de garnering:

  • 50 gram suiker
  • sap van 1 sinaasappel

voor de glazuur:

  • 15 el poedersuiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • wat sinaasappelrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een cakeblik in met wat olijfolie of bakspray.
  • Mix de zonnebloemolie met de suiker 5 minuten en rasp ondertussen 3 sinaasappelen.
  • Voeg de eieren en de rasp toe en mix dit zachtjes door elkaar. 
  • Voeg de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, yoghurt en de sinaasappelsap van een halve sinaasappel toe aan de mix. Mix dit zeker 5 minuten tot een mooi beslag. ( is het te dik, dan kan je nog wat sap toevoegen )
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het 45 á 50 minuten mooi goudbruin. Test met een sáteprikker of de cake gaar is door erin te prikken. (als de prikker er schoon uitkomt, is de cake gaar.)
  • Terwijl de cake in de oven staat maak je de siroop. In een pannetje verwarm je 50 gram suiker met de sinaasappelsap van 1 sinaasappel. Als de suiker is opgelost zet je het vuur uit en zet opzij. De cake gaan we hier straks mee insmeren.
  • Als de cake gaar is haal je hem uit de oven en smeer je hem gelijk in met de siroop. Alles mag op. Laat de cake in de cakeblik afkoelen en zet opzij.
  • Voor het glazuur meng je de poedersuiker en sap van 1 sinaasappel. Het glazuur moet een dikke pasta worden die je over de cake kan gieten/smeren. Doe dit wel als de cake uit de cakeblik is. Bestrooi met wat geraspte sinaasappelschil en laat het glazuur hard worden.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bananencake, fris, sinaasappel

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

4 thoughts on “Sinaasappelcake.

  1. Hallo Hanny, Wat vervelend om te horen! Ik zet altijd de oven uit en de ovendeur op een kier zodat de cake niet gelijk de kou in gaat, want dan stort het inderdaad snel in. Dat de cake niet gaar was is ook jammer. Dan had je hem eigenlijk ( maar dat weet je achteraf ) iets langer kunnen laten bakken.

  2. De cake rees prima in de oven maar zakte helemaal in daarna. Bleek ook niet gaar te zijn terwijl de prikker er droog uitkwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk