Roerbakmie kan je maken met een kant en klaar kruidenmix en dat is natuurlijk makkelijk en ideaal. Maar de kruidenmix zelf maken is zoveel lekkerder en echt niet zoveel meer werk! Probeer het eens.


Roerbakmie.
Ingrediënten
- 150 gram roerbakmie
- 150 gram kipfilet in blokjes
- 1 teentje knoflook
- ½ el kurkuma
- ½ el paprikapoeder
- ½ el komijnpoeder
- 1 el kerriepoeder
- 200 gram chinese wokgroenten
- 1 groente bouillonblokje
- scheutje water
- 1 el sojasaus
- ½ tl sambal
Instructies
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes en de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de kip voor 5 minuten. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak dit voor 5 minuten mee.
- Voeg de wokgroente erbij en verkruimel het groente bouillonblokje boven de pan.
- Voeg een scheutje water en sojasaus toe en bak dit al roerend voor 5 minuten.
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de Roerbakmie voor 2 minuten en giet af.
- Voeg de mie toe aan de wokpan en roer alles goed door. Eventueel naar smaak kan je nog wat extra kruiden toevoegen.
- Heerlijk met stukjes ei, kroepoek of pindasaus.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle