Ik ben er gek op! En blijft er dan maar van af als de pak open is. Maar wist je dat je kletskoppen heel makkelijk zelf kan maken? Ik dacht zelf altijd dat er pinda’s in zaten maar dat is helemaal niet zo! Maar wat dan wel? Kijk snel voor het recept.
Kletskoppen.
Ingrediënten
- 60 gram boter (ongezout)
- 60 gram amandelen
- 150 gram bruine suiker
- 3 el melk
- snuf zout
- 60 gram bloem
- 1 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter in een steelpan. Zodra de boter gesmolten is, vuur uit en roer de suiker doorheen.
- Hak de amandelen en zet opzij.
- Voeg de melk, snuf zout, kaneel en de bloem toe en roer dit allemaal goed door elkaar heen zodat er geen bonkjes zijn. Roer de amandelen doorheen.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak hoopjes. (2 schepjes met een tl) Verspreid de hoopjes goed, want de koekjes lopen natuurlijk heel dun uit.
- Bak de koekjes 6-7 minuten en laat ze op het bakpapier goed afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle