Sticky chicken is makkelijk en snel klaar te maken en super lekker! Een heerlijk gerecht met honing van de lokale Imker. Heerlijk te combineren met frietjes of gebakken aardappeltjes.
Sticky Chicken.
Ingrediënten
- 350 gram kipfiletblokjes
- 3 teentjes knoflook
- 4 el ketjap manis
- 2 el honing
- 1 el garam masala (Jonnie Boer)
- 2 el gembersiroop
- 1 el suiker
- olijfolie
Instructies
- Doe de kipfiletblokjes in een kom, pers de knoflook uit en voeg alle ingrediënten toe. Roer dit goed door elkaar heen.
- (Dit kan je eventueel eerder maken en in de koelkast zetten. Dan trekken de smaken beter in.)
- Voeg een klein scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de kip even goed aan en laat het dan op laag vuur met deksel gaar worden. Je merkt dat de saus dikker gaat worden.
- Zet na 10 minuten het vuur uit en laat de kip zonder deksel staan. Je merkt al snel dat de saus plakkeriger gaat worden.
- Heerlijk met rijst of couscous.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle