Draadjesvlees wie is er niet dol op? Vlees dat zo zacht is dat het uit elkaar valt. Vroeger als kind was ik hier al gek op! Het duurt even maar dan heb je wel wat.
Draadjesvlees.
Ingrediënten
- 1 kilo sukadelappen
- 1 grote ui
- rundvleeskruiden
- 2 el appelstroop
- 1 el mosterd
- scheutje rode wijnazijn
- bakboter
- 3 el juspoeder van maggi
- gekookt warm water
Instructies
- Smeer het vlees in met mosterd en kruid met rundvleeskruiden.
- Verhit wat boter in een grote braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin aan.
- Pel en snipper de ui. Haal het vlees uit de pan en bak de ui glazig aan.
- Voeg het vlees weer toe aan de pan. Voeg wat rodewijnazijn, appelstroop, gekookt warm water en maggi rundvlees jus toe. Het vlees moet net onder het bouillon liggen.
- En laat het vlees nu zeker 3 á 3 1/2 uur sudderen met deksel. Roer afentoe even in de pan, draai het vlees om en deksel weer op.
- Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Het lekkerst is als je het een dag van te voren maakt. Dan kunnen de smaken nog meer intrekken.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Hallo Danielle,
Ik lees graag je recepten en maak ze ook regelmatig.
Ik eet liever een klein stukje vlees omdat ik weet waar het vandaan komt. Zelf koop ik graag direct vlees bij de boer.
Bij http://www.Vleeskopenbijdeboer.nl koop je een vleespakket wat apart is verpakt en bevroren thuis wordt bezorgt.
Nu doen ik dat al een tijdje en draag de boer een warm hart toe. Daarnaast vindt ik het belangrijk dat veel meer mensen zouden moeten doen. Wat is jou mening?
Met vriendelijke groet,
Hanna