Als je op zoek bent naar een smakelijk, snel en eenvoudig recept voor een doordeweekse maaltijd, dan is spaghetti met witte kool en kipgehakt een geweldige keuze.



Spaghetti met witte kool & kipgehakt.
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti
- 200 gram gekruid kipgehakt
- 200 gram gesneden witte kool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml kookroom
- 1 groente bouillonblokje
- 1½ el curry madras of kerriepoeder
- 2 tl italiaanse kruiden
- parmezaanse kaas
- peper
- zout
- peterselie
Instructies
- Kook de witte kool met een groente bouillonblokje voor 5 minuten en giet af.
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehakt grof. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee tot de ui glazig is.
- Schep de witte kool erbij.
- Voeg de kookroom, curry madras of kerriepoeder, Italiaanse kruiden en eventueel peper en zout naar smaak toe.
- Roer als laatste een flinke hand geraspte parmezaanse kaas toe en laat dit nu voor een aantal minuten zachtjes stoven met deksel op de pan.
- Schep de spaghetti op de borden met wat flinke lepels saus er op.
- Garneer met de parmezaanse kaas en peterselie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle