Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

DEEGWAREN & SOEPEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Pittige wortelsoep met geitenkaas & spekjes.

Zin in iets gezonds met pit? Wat dacht je van deze wortelsoep met pit. Een makkelijk gerecht en snel op tafel!

Pittige wortelsoep met geitenkaas & spekjes.

Zin in iets gezonds met pit? Wat dacht je van deze wortelsoep met pit. Een makkelijk recept en snel op tafel!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram wortels
  • 600 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 125 gram spekjes
  • 2 stuks Bettine naturel geitenkaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • snuf komijnzaad
  • snuf tijm
  • 1 tl sambal oelek
  • scheut garlic chili olijfolie (xenos)

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil met een dunschiller de wortels en snijd in kleine blokjes.
  • Bak de spekjes zonder olijfolie lekker krokant en zet opzij.
  • Verhit wat garlic chilli olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en stukjes wortels.
  • Voeg na 5 minuten de komijnzaad en tijm toe en roerbak dit 5 minuten mee.
  • Voeg het bouillonblokje en het water toe aan de wortels en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer tot een mooie gladde soep. (Als de soep nog te dik is voeg je wat gekookt water toe. )
  • Laat de soep met 1 tl sambal oelek nog een aantal minuten al roerend zachtjes pruttelen.
  • Garneer de soep met verkruimeld geitenkaas, tijm en uitgebakken spekjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aspergesoep, herfst recepten, pittige wortelsoep, soeprecepten, wortelsoep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.