Wat dacht je van deze heerlijke wortelsoep met pit. Een makkelijk gerecht en snel op tafel! Bekijk alle soep recepten hier!
Pittige wortelsoep met geitenkaas & spekjes.
Ingrediënten
- 500 gram wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 600 ml water
- 1 kippen bouillonblokje
- 125 gram spekjes
- 2 stuks Bettine naturel geitenkaas
- snuf komijnzaad
- snuf tijm
- ½ tl sambal oelek
- scheut garlic chili olijfolie (xenos)
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil met een dunschiller de wortels en snijd in kleine blokjes.
- Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
- Verhit wat garlic chilli olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook met de stukjes wortels.
- Voeg na 5 minuten de komijnzaad en tijm toe en roerbak dit 5 minuten mee.
- Voeg het bouillonblokje en het water toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer tot een mooie gladde soep. (Als de soep nog te dik is schenk je nog wat gekookt water erbij. )
- Laat de soep met ½ tl sambal oelek nog een aantal minuten al roerend zachtjes pruttelen.
- Garneer de soep met verkruimeld geitenkaas, tijm en uitgebakken spekjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle