Deze spinazie stamppot met spekjes is snel klaar en ontzettend lekker!
Spinazie stamppot met spekjes en champignons.
Ingrediënten
- 500 gram kruimelige aardappelen
- 200 gram verse spinazie
- 125 gram spekreepjes
- 1 ui
- 125 gram kastanje champignons
- 1 el mosterd
- scheut ketjap manis
- scheut melk
- snuf knoflookpoeder
- snuf zout
- snuf peper
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 min. gaar.
- Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
- Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
- Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
- Schep de spinazie met ui en champignons doorheen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Zo lekker heb ik spinazie stamppot nog nooit gegeten! Heel verrassend. Heb wel ipv spekjes pancetta blokjes 100 gram en verse geperste knoflook ipv poeder gebruikt en bij de stamp alles behalve melk maar een klont roomboter. Ik vind het een topper!
Klinkt ook erg lekker!
Dit is een leuk, makkelijk, en speciaal recept. Ik had zelf geen spek maar kippenboutjes. Ook heerlijke combinatie!