Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BUDGET RECEPTEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes is snel klaar en ontzettend lekker!

Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes en champignons is snel klaar en ontzettend lekker! 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 el mosterd
  • scheut ketjap manis
  • scheut melk
  • snuf knoflookzout
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snipper de ui maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
  • Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookzout, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
  • Schep de spinazie met ui en champignons doorheen of erover heen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie, spinazie stamppot, stamppot recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.