Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes is snel klaar en ontzettend lekker!

Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes en champignons is snel klaar en ontzettend lekker! 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 el mosterd
  • scheut ketjap manis
  • scheut melk
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
  • Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
  • Schep de spinazie met ui en champignons doorheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie, spinazie stamppot, stamppot recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

3 thoughts on “Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

  1. 5 sterren
    Zo lekker heb ik spinazie stamppot nog nooit gegeten! Heel verrassend. Heb wel ipv spekjes pancetta blokjes 100 gram en verse geperste knoflook ipv poeder gebruikt en bij de stamp alles behalve melk maar een klont roomboter. Ik vind het een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle