Andijvie stamppot met walnoten.

Andijviestamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat perfect is voor koude dagen. Doe wat knapperige walnoten erbij voor een heerlijke twist!

Andijvie stamppot met walnoten.

Andijviestamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat perfect is voor koude dagen. Doe wat knapperige walnoten erbij voor een heerlijke twist!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram gesneden andijvie
  • 125 gram magere spekjes
  • 2 rode uien
  • 2 el philadelphia knoflook & fijne kruiden
  • 1 flinke el mosterd
  • scheutje melk
  • geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • handje walnoten

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de spekjes met ui. Zodra de spekjes krokant zijn voeg je de andijvie aan de wok toe.
  • Roerbak de andijvie mee zodat het een beetje gaat slinken.
  • Giet de aardappelen af.
  • Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, mosterd, roomkaas en een flinke hand vol geraspte parmezaanse kaas.
  • Roer de andijvie met spekjes & ui door de aardappelen heen en breng op smaak met peper en zout. (eventueel nog wat mosterd naar smaak)
  • Garneer de stamppot met stukjes walnoot en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot andijvie, winter recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle