Andijviestamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat perfect is voor koude dagen. Doe wat knapperige walnoten erbij voor een heerlijke twist!



Andijvie stamppot met walnoten.
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 200 gram gesneden andijvie
- 125 gram magere spekjes
- 2 rode uien
- 2 el philadelphia knoflook & fijne kruiden
- 1 flinke el mosterd
- scheutje melk
- geraspte parmezaanse kaas
- zout
- peper
- olijfolie
- handje walnoten
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de spekjes met ui. Zodra de spekjes krokant zijn voeg je de andijvie aan de wok toe.
- Roerbak de andijvie mee zodat het een beetje gaat slinken.
- Giet de aardappelen af.
- Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, mosterd, roomkaas en een flinke hand vol geraspte parmezaanse kaas.
- Roer de andijvie met spekjes & ui door de aardappelen heen en breng op smaak met peper en zout. (eventueel nog wat mosterd naar smaak)
- Garneer de stamppot met stukjes walnoot en geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle