Pasta witlof met spekjes? Ja, dit is een echte superduper combinatie! Dit gerecht is simpel, lekker en snel klaar.
Pasta witlof met champignons & spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti of tagliatelle
- 2 stuks witlof
- 150 gram kastanje champignons
- 1 ui
- 125 gram magere spekreepjes
- 1 teentjes knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 100 ml kookroom of slagroom
- snuf peper
- snuf zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn en halveer de kastanjechampignons. Bak de ui, knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof af en snijd de witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg de witlof aan de champignons toe en bak 2 min. mee.
- Doe de spekreepjes en kookroom erbij en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de champignons met witlof erover.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle