Pasta witlof met champignons & spekjes.

Pasta witlof met spekjes? Ja, dit is een echte superduper combinatie! Dit gerecht is simpel, lekker en snel klaar.

Pasta witlof met champignons & spekjes.

Pasta met witlof en spekjes? Ja, dit is een echte superduper combinatie! Dit gerecht is simpel, lekker en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spaghetti of tagliatelle
  • 2 stuks witlof
  • 150 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 ml kookroom of slagroom
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn en halveer de kastanjechampignons. Bak de ui, knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof af en snijd de witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg de witlof aan de champignons toe en bak 2 min. mee.
  • Doe de spekreepjes en kookroom erbij en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de champignons met witlof erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta gerechten, witlof

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk