Ook zo dol op comfortfood? Een broodje bal gaat er altijd in!
Broodje bal met satésaus.
Ingrediënten
- 350 gram gehakt
- 5 el Oma's gehaktmix (Beekum specerijen) of Saté kruidenmix
- 4 pistoletjes
- ½ ui
- ½ el paprikapoeder
- ½ el knoflookpoeder
- scheutje ketjap manis
- 1 ei
- 2 beschuitjes of paneermeel
- satesaus of (zelfgemaakte)
- sla
- schijfjes komkommer
- gebakken uitjes
- bakboter
Instructies
- Meng het gehakt met het gehaktkruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, ei en ketjap manis in een kom. (Gebruik je satékruiden? Laat de paprikapoeder weg.)
- Pel en snipper de ui heel fijn (of in de keukenmachine malen) en voeg de ui aan het gehakt toe.
- Kneed 4 mooie ronde ballen die gelijk zijn in grootte.
- Maal in een keukenmachine 2 beschuitjes voor de paneermeel (of gebruik een pakje paneermeel) en rol de ballen hier doorheen.
- Verhit wat boter in een braadpan en braad de ballen rondom voor 20 minuten zachtjes aan.
- Verwarm de oven op 200 graden en bak de afbakbroodjes voor 7 minuten af. (zie verpakking)
- Verwarm de satésaus op.
- Laat de broodjes wat afkoelen, snijd door de helft en beleg met wat sla en komkommer. Snijd de warme bal in 3 stukken en beleg het broodje hiermee.
- Garneer met wat satésaus en wat gebakken uitjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Dit was erg lekker! Ideaal voor een zaterdagmaaltijd. Dank je wel!