Broodje bal met satésaus.

Ook zo dol op comfortfood? Een broodje bal gaat er altijd in!

Broodje bal met satésaus.

Ook zo dol op comfortfood? Een broodje bal gaat er altijd in!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram gehakt
  • 5 el Oma's gehaktmix (Beekum specerijen) of Saté kruidenmix
  • 4 pistolets
  • 1/2 ui
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el knoflookkruiden
  • scheutje ketjap manis
  • 1 ei
  • 2 beschuitjes of paneermeel
  • satesaus of (zelfgemaakte)
  • sla
  • schijfjes komkommer
  • gebakken uitjes
  • boter

Instructies
 

  • Meng het gehakt met Oma's gehaktkruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, ei en ketjap manis in een kom. (Gebruik je satékruiden? Laat de paprikapoeder weg.)
  • Pel en snipper de ui heel fijn (of in de keukenmachine malen) en voeg de ui aan het gehakt toe.
  • Kneed 4 mooie ronde ballen die gelijk zijn in grootte.
  • Maal in een keukenmachine 2 beschuitjes voor de paneermeel (of gebruik een pakje paneermeel) en rol de ballen hier doorheen.
  • Verhit wat boter in een braadpan en braad de ballen rondom voor 20 minuten zachtjes aan.
  • Verwarm de oven op 200 graden en bak de afbakbroodjes voor 7 minuten af. (zie verpakking)
  • Verwarm de pindasaus op.
  • Laat de broodjes wat afkoelen, snijd door de helft en beleg met wat sla en komkommer. Snijd de warme bal in 3 stukken en beleg het broodje hiermee.
  • Garneer met wat pindasaus en wat gebakken uitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood, broodje balgehakt, gehaktballen, lunch recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Broodje bal met satésaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk