R E V I E W – Klepper & Klepper.

Ik was al eerder een samenwerking aangegaan met Klepper&Klepper en toen was ik al helemaal enthousiast over hun De beste drop ooit -Volzoet, De beste drop ooit – Mildzout en De beste drop ooit – Honingdrop maar sinds kort hebben ze een nieuwe smaak in hun assortiment en die mocht ik testen en beoordelen. Ik zal jullie eerst wat meer vertellen over Klepper&Klepper.

De beste drop ooit

Klepper & Klepper:
De drop die ik al heb mogen testen zijn inderdaad de lekkerste dropjes die ik ooit gegeten heb. En dat meen ik ook echt!
De Beste Drop Ooit komt voort uit een jarenlange studie onder hun klanten op de weekmarkt van Alkmaar. Klepper Sr. staat inmiddels zo’n 30 jaar met zijn snoepkraam op de vaste weekmarkt van Alkmaar en omgeving en heeft daar uitvoerig getest door drop uit te delen en de smaak te fijnproeven. Klepper Jr. is daarentegen buiten de gemeente Alkmaar gaan kijken om er achter te komen wat menig ander drop liefhebber daar over te zeggen had. 

Na vele jaren onderzoek was tijdens het 25 jarig jubileum van Klepper Sr. het juiste moment aangebroken. Ze hebben die 25 jaar niet stil gezeten en zo kon hij de klanten kennis laten maken met de klepperdrop. Met de smaak volzoet is het bij Klepper&Klepper allemaal begonnen. Het vervolg op de zoete variant was de mildzout en daarna de honing. En met trots presenteren zij nu hun nieuwste variant Laurier.  

Hoe is de de beste drop ooit – Laurier bedacht?
Nou, ik moest wel een beetje lachen toen ik dit op hun website had lezen. Hun nieuwste variant is bedacht door Klepper Sr.
Toen Klepper Sr. in de herfst van 2019 bijna zijn tand brak op een laurierdropje, kwam hij op het idee: wij gaan De Beste Laurierdrop Ooit maken. Een laurierdropje waar je je tanden niet op stuk bijt.
De meeste drop is vaak hard, taai, plakkerig en ook ik ben wel eens een vulling van een kies kwijt geraakt door een rotdropje.

Nu heeft Klepper&Klepper natuurlijk geen klassieke laurierdrop gemaakt waarin de bittere lauriersmaak overheerst, nee, ze hebben laurier gebruikt als smaakmaker. De beste laurierdrop ooit is drop met een vleugje laurier. De laurier is onmiskenbaar aanwezig, maar overheerst niet. Bij de beste laurierdrop ooit overheerst de dropsmaak.
Ze zijn gelijk op zoek gegaan naar de beste laurier van Nederland. Normaal wordt er aan laurierdrop laurieraroma toegevoegd, Klepper&Klepper besloten om etherische laurierolie te gebruiken. Die vonden ze uiteindelijk in het zuidwestelijke puntje van Noord-Brabant, bij Gova bv, een familiebedrijf waar ze op biologische wijze laurierboompjes kweken. De laurierboompjes worden geteeld voor de sier, bij het snoeien worden uiteraard laurierblaadjes verwijderd. Voorheen eindigden die op de composthoop, tegenwoordig destilleren ze er laurierolie uit. En die zuivere laurierolie hebben Klepper&Klepper gebruikt om de Beste Laurierdrop Ooit mee te maken. Nu ze de beste laurier gevonden hadden zijn Klepper&Klepper het laboratorium ingedoken om de perfecte receptuur en ideale droogtijd te vinden. Uiteindelijk leverde dat twee dropjes op. Vervolgens gingen Klepper&Klepper met de twee dropjes de markt van Alkmaar op. Om te testen. Daar kwam een duidelijke winnaar uit. En die winnaar, die zit nu in alle zakjes met de beste laurierdrop ooit. Zoals altijd zonder gluten en gelatine, maar dus mét zuivere laurierolie.

Ontvangen:
Ik ontving een doos met 4 pakken laurierdrop.

Wat vonden we ervan:
Ik vind het leuk bedacht dat de smaak laurier in de vorm van een laurierblad is.
Bij het eerste dropje moest ik heel even wennen aan de smaak. De structuur van het dropje is gewoon verrukkelijk net zoals de overige drop van Klepper&Klepper. Zacht, niet plakkerig en makkelijk weg te eten.
De smaak van laurier is aanwezig. Niet te bitter. De nasmaak blijft wel even in je mond hangen.

Conclusie:
Er zit genoeg drop in een zak maar toch is de zak vrij snel halfleeg of nog erger.. leeg. OEPS.
ik ben echt zeker een fan van De beste drop ooit en kan er NIET vanaf blijven.
De beste drop ooit – laurier is zeker smaakvol en verslavend. Of dit mijn favoriet is van alle smaken van Klepper&Klepper?
Nee, voor mij persoonlijk niet. ( al vond mijn partner dit weer wel! )
Smaken verschillen natuurlijk. Ik hou het toch liever bij volzoet. Dit blijft voor mij nog steeds nummer 1.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de nieuwe smaak laurier? En wil je weten waar je de smaak Laurier kan kopen? Of de overige smaken?
Kijk even hier op hun website voor de verkooppunten.

Dit blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39