Haal de zomer in huis met deze frisse couscous salade met mango. De combinatie met stukjes gyroskip is echt geweldig! Bekijk al mijn salade recepten hier!



Couscous met kip en gegrilde mango.
Ingrediënten
- 150 gram couscous
- 2 kipfilets
- gyroskruiden
- 1/2 geel paprika
- 1/2 rood paprika
- 1/4 komkommer
- 4 cherry tomaten
- handje rucola sla
- 1 klein uitje
- 1 teentje knoflook
- 100 gram feta
- 1 rijpe mango
- handje pijnboompitten
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
- Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes. De cherry tomaten door de helft en snijd de ui en knoflook fijn en voeg samen in een grote kom.
- Snijd de kipfilets in stukjes en marineer met de gyroskruiden. Bak de stukjes kip met wat olijfolie gaar en voeg deze toe aan de kom. Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Snijd de mango (zover het kan) in plakken en de rest in kleine blokjes. Voeg de mangoblokjes toe aan de kom en gril de plakjes mango voor 5 a 6 minuten met een grillpan zodat je mooie streepjes ziet.
- Voeg de couscous en handje rucola sla toe aan de kom en verkruimel de feta over de salade. Maak op smaak met een dressing van honing, mosterd, extra olijfolie, peper en zout en roer alles goed door.
- Garneer met de pijnboompotten en leg de gegrilde mango boven op de salade.
- Eetsmakelijk!
- TIP: Geen grillpan in huis? Je kan de plakjes mango ook even op een tosti ijzer roosteren.
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Dit was zo lekker! Deze komt vaker op tafel.