Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN ONTBIJT, LUNCH & DRANKJES RECEPTEN

Couscous salade met kip en mango.

Haal de zomer in huis met deze frisse couscous salade met mango. De combinatie met stukjes gyroskip is echt geweldig!

Couscous met kip en gegrilde mango.

Haal de zomer in huis met deze frisse couscous salade met mango. De combinatie met stukjes gyroskip is echt geweldig!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram couscous
  • 2 kipfilets
  • gyroskruiden
  • 1/2 geel paprika
  • 1/2 rood paprika
  • 1/4 komkommer
  • 4 cherry tomaten
  • handje rucola sla
  • 1 klein uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram feta
  • 1 rijpe mango
  • handje pijnboompitten
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes. De cherry tomaten door de helft en snijd de ui en knoflook fijn en voeg samen in een grote kom.
  • Snijd de kipfilets in stukjes en marineer met de gyroskruiden. Bak de stukjes kip met wat olijfolie gaar en voeg deze toe aan de kom. Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Snijd de mango (zover het kan) in plakken en de rest in kleine blokjes. Voeg de mangoblokjes toe aan de kom en gril de plakjes mango voor 5 a 6 minuten met een grillpan zodat je mooie streepjes ziet.
  • Voeg de couscous en handje rucola sla toe aan de kom en verkruimel de feta over de salade. Maak op smaak met een dressing van honing, mosterd, extra olijfolie, peper en zout en roer alles goed door.
  • Garneer met de pijnboompotten en leg de gegrilde mango boven op de salade.
  • Eetsmakelijk!
  • TIP: Geen grillpan in huis? Je kan de plakjes mango ook even op een tosti ijzer roosteren.
Trefwoord couscoussalade, salade

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Judith de Groot

    4 sterren
    Dit was zo lekker! Deze komt vaker op tafel.

    augustus 31, 2022 at 4:47 PM
  • Leave a Reply

    Rating recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.