Keftedes in tomatensaus.

Ontdek de smaak van Griekenland met dit eenvoudige recept voor Keftedes in tomatensaus! Deze sappige gehaktballetjes wil je gewoon! Perfect als snack of als bijgerecht.

Keftedes in tomatensaus.

Ontdek de smaak van Griekenland met dit eenvoudige recept voor Keftedes in tomatensaus. Deze sappige gehaktballetjes wil je gewoon! Perfect als snack of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de keftedes:

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • ¼ kopje paneermeel
  • scheutje water (ongeveer 3-4 eetlepels)
  • 3 el gehakte verse peterselie
  • 2 el gehakte verse munt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 el komijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie

Voor de tomatensaus:

  • 1 pak (400 gram) tomatenblokjes met knoflook of basilicum/oregano van Heinz
  • ½ ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Meng in een kom het gehakt, fijngehakte ui, knoflook, ei, paneermeel, water, peterselie, munt, oregano, komijnzaad, kaneel, zout en peper. Kneed goed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm kleine balletjes van het mengsel, ter grootte van een walnoot.
  • (Als je twijfelt of het gehakt goed gekruid is, is het een idee om een klein proefballetje te bakken voordat je de rest van het gehaktmengsel vormt. Op die manier kun je de smaak controleren en indien nodig nog extra kruiden toevoegen voordat je de rest van de keftedes vormt.)
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de keftedes aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Voor de tomatensaus, verhit wat olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, tot hij iets dikker is geworden.
  • Voeg de gebakken keftedes toe aan de tomatensaus en laat ze nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Serveer de keftedes in tomatensaus warm, eventueel met wat stukjes brood.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gehaktballetjes, grieks, keftedes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39