Deze geweldige koeken met havermout zijn lekker knapperig van buiten en wat zacht van binnen. Probeer het maar eens bij 1 te laten!



Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 125 gram kristalsuiker
- 80 gram havermout
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 druppeltje paarse kleurstof (niet noodzakelijk)
- 200 gram boter
- 125 gram blauwe bessen
- hand smeltchocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- smelt de boter en laat dit goed afkoelen.
- Meng de bloem, kristalsuiker, havermout, vanillesuiker, bakpoeder en ei goed door elkaar. Voeg de afgekoelde boter en druppeltje kleurstof toe en kneed met de handen tot een mooi koekjesdeeg.
- Voeg de chocolade en blauwe bessen bij het deeg en kneed dit rustig door. (sommige bessen zullen kapot gaan, geen enkel probleem)
- Maak met een ijslepel balletjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
- Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 13 á 15 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle