Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.

Deze geweldige koeken met havermout zijn lekker knapperig van buiten en wat zacht van binnen. Probeer het maar eens bij 1 te laten!

Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.

Deze geweldige koekjes met havermout zijn lekker knapperig van buiten en wat zacht van binnen. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 koeken

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 125 gram kristalsuiker
  • 80 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 druppeltje paarse kleurstof (niet noodzakelijk)
  • 200 gram boter
  • 125 gram blauwe bessen
  • hand smeltchocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • smelt de boter en laat dit goed afkoelen.
  • Meng de bloem, kristalsuiker, havermout, vanillesuiker, bakpoeder en ei goed door elkaar. Voeg de afgekoelde boter en druppeltje kleurstof toe en kneed met de handen tot een mooi koekjesdeeg.
  • Voeg de chocolade en blauwe bessen bij het deeg en kneed dit rustig door. (sommige bessen zullen kapot gaan, geen enkel probleem)
  • Maak met een ijslepel balletjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
  • Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 13 á 15 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord blauwe bessen, havermoutkoekjes, koekjes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk