Kipsaté.

Kipsaté zelf maken is ontzettend lekker. Ik maak het altijd met een marinade van ketjap manis. Dit recept is echt heel simpel en snel klaar.

Kipsatè.

Kipsaté zelf maken is ontzettend lekker. Ik maak het altijd met een marinade van ketjap manis. Dit recept is echt heel simpel en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kippendij in stukken
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 10 el ketjap manis
  • 3 el honing
  • 1 el sambal oelek
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de kippendij in grote stukken. Pers de knoflook, snijd de gember fijn en meng dit in een bak met de ketjap manis, honing en sambal. Voeg de kippendij toe, roer alles goed door elkaar heen en dek af en laat zo lang mogelijk marineren in de koelkast.
  • Als de kip lang gemarineerd heeft, rijg je de blokjes kippendij op een satéstokje. Tip: Laat de satéstokjes even een half uurtje in een bak met water weken. Dan verbranden ze minder snel tijdens het bakken.
  • Bak de saté spiesen nu op de grill zacht tot de kip gaar is, dit is afhankelijk van de dikte. Zet na 8 minuten een deksel op de grillplaat, zodat de kip ook nog eens heerlijk zacht kan garen. Bak het ongeveer 15 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, kipsate, sate

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk