Kipsaté.

Kipsaté zelf maken is ontzettend lekker. Ik maak het altijd met een marinade van Ketjap. Dit recept is echt heel simpel en snel klaar om te maken.

Kipsatè.

Kipsaté zelf maken is ontzettend lekker. Ik maak het altijd met een marinade van Ketjap. Dit recept is echt heel simpel en snel klaar om te maken.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kippendij in stukken
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 10 el ketjap manis
  • 1 el sambal oelek
  • 3 el honing
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de kippendij in grote stukken. Pers de knoflook, snijd de gember fijn en meng in een bak met de ketjap, honing en sambal. Voeg nu de kippendij toe, roer alles goed door elkaar heen en dek af en laat zo lang mogelijk marineren in de koelkast.
  • Als de kip lang gemarineerd heeft, rijg je de blokjes kippendij op een saté stokje. Tip: Laat de satéstokjes even een half uurtje in een bak met water weken. Dan verbranden ze minder snel tijdens het bakken.
  • Bak de saté spiesen nu op de grill zacht tot de kip gaar is, dit is afhankelijk van de dikte. Na 8 minuten de deksel op de grillplaat zodat de kip ook nog eens heerlijk zacht kan garen. Bak het ongeveer 15 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, kipsate, sate

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk