Kipsaté zelf maken is ontzettend lekker. Ik maak het altijd met een marinade van ketjap manis. Dit recept is echt heel simpel en snel klaar.
Kipsatè.
Ingrediënten
- 1 kilo kippendij in stukken
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 10 el ketjap manis
- 3 el honing
- 1 el sambal oelek
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de kippendij in grote stukken. Pers de knoflook, snijd de gember fijn en meng dit in een bak met de ketjap manis, honing en sambal. Voeg de kippendij toe, roer alles goed door elkaar heen en dek af en laat zo lang mogelijk marineren in de koelkast.
- Als de kip lang gemarineerd heeft, rijg je de blokjes kippendij op een satéstokje. Tip: Laat de satéstokjes even een half uurtje in een bak met water weken. Dan verbranden ze minder snel tijdens het bakken.
- Bak de saté spiesen nu op de grill zacht tot de kip gaar is, dit is afhankelijk van de dikte. Zet na 8 minuten een deksel op de grillplaat, zodat de kip ook nog eens heerlijk zacht kan garen. Bak het ongeveer 15 minuten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle