Deze cake maak je met griesmeel, suiker, zonnebloemolie en vanillevla. Een zachte en luchtige en soppige cake met vanillesmaak. Ze noemen dit ook wel Ravani, een Turkse griesmeelcake. Alleen heb ik de yoghurt vervangen voor vanillevla. Heerlijk!
Vanille griesmeelcake.
Ingrediënten
- 200 ml vanillevla
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gram bloem
- 180 gram fijne griesmeel
- 180 ml zonnebloemolie
- 1 zakje bakpoeder
- 1 hand kokosrasp
- snuf tl zout
Voor de suikersiroop:
- 200 ml water
- 180 gram suiker
- 2 el limonadesiroop van Soof (Rose, cardamom, pear & apple)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een gladde pap.
- Voeg de bloem, griesmeel, vanillevla, zonnebloemolie, bakpoeder en zout toe aan het beslag en mix dit goed door.
- Vet de ovenschaal in met wat zonnebloemolie en schenk het beslag hierin.
- Plaats de ovenschaal in de oven voor 45 minuten of tot het gaar is. Dit kan je controleren met een sate prikker. Als je de sateprikker er in steekt en hij komt er droog uit, dan is de cake gaar.
- Laat de cake 20 minuten afkoelen en snijd in vierkante stukjes. Laat de cake nog wel in de ovenschaal.
- Ondertussen maken we de siroop. Giet het water, suiker en siroop van Soof in een steelpan. Breng dit voor 5 minuten aan de kook. Laat het wat afkoelen.
- Giet de suikersiroop over de cake. Alle vocht wordt opgezogen. Garneer met kokosrasp
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Die ik heb gebruikt is 30 cm
En uiteraard kan je de vanillevla vervangen voor yoghurt. Geen magere yoghurt
Hoi Jose,
Ik heb een ovenschaal van 30 cm gebruikt.
Wil deze cake ook maken,
Maar hoe groot is de bakvorm.
m.v.g. Lenie
Lijkt me heerlijk! Hoe groot is jouw ovenschaal? En het kan dus ook met yoghurt? Griekse yoghurt?