Vanille Griesmeelcake.

Deze cake maak je met griesmeel, suiker, zonnebloemolie en vanillevla. Een zachte en luchtige en soppige cake met vanillesmaak. Ze noemen dit ook wel Ravani, een Turkse griesmeelcake. Alleen heb ik de yoghurt vervangen voor vanillevla. Heerlijk!

Vanille griesmeelcake.

Deze cake maak je met griesmeel, suiker, zonnebloemolie en vanillevla. Een zachte en luchtige en soppige cake met vanillesmaakZe noemen dit ook wel Ravani, een Turkse griesmeelcake. Alleen heb ik de yoghurt vervangen voor vanillevla. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Dessert, Koek & Gebak
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 ml vanillevla
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram bloem
  • 180 gram fijne griesmeel
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 hand kokosrasp
  • snuf tl zout

Voor de suikersiroop:

  • 200 ml water
  • 180 gram suiker
  • 2 el limonadesiroop van Soof (Rose, cardamom, pear & apple)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een gladde pap.
  • Voeg de bloem, griesmeel, vanillevla, zonnebloemolie, bakpoeder en zout toe aan het beslag en mix dit goed door.
  • Vet de ovenschaal in met wat zonnebloemolie en schenk het beslag hierin.
  • Plaats de ovenschaal in de oven voor 45 minuten of tot het gaar is. Dit kan je controleren met een sate prikker. Als je de sateprikker er in steekt en hij komt er droog uit, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake 20 minuten afkoelen en snijd in vierkante stukjes. Laat de cake nog wel in de ovenschaal.
  • Ondertussen maken we de siroop. Giet het water, suiker en siroop van Soof in een steelpan. Breng dit voor 5 minuten aan de kook. Laat het wat afkoelen.
  • Giet de suikersiroop over de cake. Alle vocht wordt opgezogen. Garneer met kokosrasp
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord griesmeelcake, revani, zoetigheid

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

5 thoughts on “Vanille Griesmeelcake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39